• Magyar
  • English

Business Wine, avagy bor és biznisz a Greshamben

2015. november 17. 13:30 | Írta: Lándori Tamás

 

 A Gresham-palotában tartották november 11-én a soron következő Business Wine Elit nevű rendezvényt, ahol a legnagyobb nevű magyar borászok világverőnek készült borai fölött építhetett kapcsolatot a feltörekvő magyar vállalkozói réteg. Kalauzom az estén az a Kuti Vilmos volt, aki korábban a Mandiner.bor több tudósítását, pinceriportját készítette, majd párizsi, strasbourgi és brüsszeli ösztöndíja és egy bordeaux-i pincészet után most az eseménysorozat borászati tanácsadójaként folytatja pályafutását.

A Four Seasons szállodájának Zrínyi Passage elnevezésű része eleve felemelő környezet, és még inkább az, ha az ország legjobb borászatainak standjait találja ott az ember, miközben már a bejáratnál a kezébe nyomnak egy 2012-es pinot noir nyerspezsgőt az etyeki Kertész pincészettől. Így, az első benyomás után az Andrássy Szalonba siettem, ahol már kezdődött a vállalkozóknak tartott kapcsolatépítő foglalkozás.

Az IT világából indultam, aztán jött a vegyipar, most pedig reformélelmiszerekkel foglalkozom” – mutatkozott be az egyik üzletember a játékon, melynek során asztalról asztalra vándoroltak a vállalkozók, hogy kétperces bemutatkozások révén ismerjék meg egymást. Aki szervezett már nagyobb létszámú rendezvényt, illetve látott már érvényesülni vágyó vállalkozót, bizonyára nem lepődik meg, hogy az időkereteket senki sem tartotta, így az idő lejártáig nem értek körbe a résztvevők. Az ismerkedés így sem volt haszontalan, az imént említett cégtulajdonos kontaktot szerzett a bioélelmiszerekkel kereskedő MediLine Üzletházhoz, így könnyen lehet, hogy a Business Wine-nak köszönhetően fut be itthon a sült teája.

Gigászok standjai

A szalonból közben ki-kijártam a standokhoz kóstolgatni. Az egri Gróf Buttler pincészetnél kezdtem, akik a Nagy-Eged-hegy kincseit hozták el. „Nem csak pincészetünk, hanem egész Eger számára az egyik legfontosabb termőhely. Itt találhatóak Magyarország legmagasabban – akár 500 méter felett – fekvő szőlőültetvényei” – kezdte Konkoly Mihály értékesítési igazgató. Viognier; kadarka, syrah-kadarka házasítás és természetesen bikavér – ezekkel készültek a szerda esti programra. „A syrah rendkívül trendi, Franciaországból induló, de az egész világot meghódító szőlőfajta” – magyarázta a szakember. „Legszebb érettségben a Bikavér 2009 van, de még mindig pályája elején, súlyos években mérhető potenciállal” – tette hozzá Kuti Vilmos.

... (a teljes cikk a forrás linken érhető el) ...

További olvasnivaló az eseményről:

http://businesswineworld.hu/

Forrás: 
http://bor.mandiner.hu/cikk/20151117_bor_es_biznisz_a_greshamben_nem_szusszanok_iszom
GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ